fbpx

A nagy ötletek sosem jókor születnek

A nagy ötletek sosem jókor születnek

Veled is gyakran előfordul, hogy támadt egy nagyon jó ötleted, de mire odáig jutottál volna, hogy leírd, vagy komolyabban elkezdj rajta gondolkodni, esetleg utána is járj a részleteknek, addigra elfelejtetted? Bár egy-egy ütős gondolat elvesztése után valószínűleg nem vigasztal, azért nem árt, ha tudod, hogy ez elég gyakori jelenség. Az azonban csak rajtad múlik, hogy veled megtörténik-e újra: a megfelelő eszközökkel ugyanis minden ötletedet azonnal rögzítheted!

Sosem tudhatod, mikor száll meg az ihlet

Sajnos nagyon gyakori, hogy a legjobb ötletek teljesen alkalmatlan időpontokban érkeznek: vezetés közben, egy meetingen, egy konferencián, illetve más olyan helyzetekben, amikor egyszerűen nincs időnk vagy lehetőségünk azonnal lejegyezni, vagy elkezdeni komolyabban foglalkozni vele, esetleg megosztani azokkal az emberekkel, akikkel hatékonyan tudnánk rajta együtt dolgozni.

Szerencsére vannak szuper megoldások arra, hogy az ilyen jó ötletek ne menjenek veszendőbe, még pedig hasznos kis applikációk formájában, amik lehetővé teszik a többféle jegyzetelési módot, bárhol és bármikor, valamint az azonnali megosztást is. Így az ötletek akkor is rögzülnek és megmaradnak, amikor éppen nem tudunk velük foglalkozni, később pedig előszedhetjük őket.

Jegyzetelés több formában

Természetesen attól függően, hogy mivel foglalkozol, vagy éppen milyen helyzetben száll meg az ihlet, nagyon eltérő lehet, hogy milyen jegyzetelési formára lehet szükséged.

Egy szövegírónak elsősorban szövegbeviteli lehetőség kell, egy grafikus azonban, érthető módon, sokszor inkább rajzolna. Ha éppen autóban ülsz, akkor viszont se rajzolni, se szöveget bepötyögni nem fogsz tudni, ilyen esetekben a hangalapú jegyzetelés lehet jó megoldás. Ha viszont zenélsz, és egy jó ritmus jutott eszedbe, akkor a hangfelvétel lehet a legjobb barátod.

Az élethelyzetek és a különféle területek tehát különböző megoldásokat kívánnak meg, így a jegyzetelés mindenkinek minden esetben mást jelenthet. Szerencsére vannak olyan alkalmazások, amik tudnak alkalmazkodni ezekhez az igényekhez. Ilyen például a Microsoft OneNote, ami nem más, egy szuper funkciókkal ellátott, digitális jegyzetfüzet, ahol millió formában rögzítheted a gondolataidat, sőt, ki is dolgozhatod az ötleteidet, egészen a megvalósításig.

Mit érdemes tudni a Microsoft OneNote-ról?

Az OneNote digitális jegyzetfüzet alkalmazás számos hasznos funkciót kínál a jegyzeteléshez, szervezéshez és együttműködéshez. A rugalmas jegyzetelési lehetőségek, az együttműködési és megosztási funkciók, valamint a könnyű hozzáférés és szinkronizáció nagyban segítik a hatékony és rendezett jegyzetkezelést.

  1. Lehetőséget ad rugalmas jegyzetelésre, mégpedig digitális formában. A segítségével készíthetsz szöveges jegyzeteket, képeket, hangfelvételeket vagy akár kézírásos jegyzeteket is. Ez lehetővé teszi a sokoldalú jegyzetelést és az információk kreatív módon történő rögzítését, így semmi nem marad le, nem kerülhetsz olyan helyzetbe, hogy rajz nélkül nem teljesen érted, mit is akar jelenteni, amit leírtál – vagy éppen mások nem értik.
  2. Többféle eszközön is kitűnően működik. Ma már természetes, hogy több eszközt használunk napi szinten: okostelefont, tabletet, laptopot. Mindig eltérő lehet, hogy éppen melyiket van lehetőséget előkapni, ehhez pedig a OneNote kiválóan alkalmazkodik: több platformon elérhető, beleértve a számítógépeket, okostelefonokat és tableteket. Ez lehetővé teszi, hogy bárhonnan hozzáférj a jegyzeteidhez és folytathasd a munkát különböző eszközökön, akárhol is vagy éppen.
  3. Segít, hogy rendezetten tárold a jegyzeteidet. a OneNote segítségével könnyedén rendszerezheted és csoportosíthatod a jegyzeteidet, ugyanis lehetőséged van mappák és alcímkék segítségével mindent úgy tárolni, hogy mindig megtaláld. Az alkalmazásban ugyanakkor helyett kapott keresési funkció is, aminek segítségével pillanatokon belül keríthetsz elő bármit, amire szükséged van. Ez különösen hasznos akkor, ha sok ötletet rögzítesz, és folyamatosan bővíted a jegyzeteidet.
  4. A OneNote-on keresztül megoszthatod az ötleteidet és együttműködhetsz másokkal. A legtöbb ütős ötlet megvalósítása nem egyemberes feladat, másokra is szükség van ahhoz, hogy megvalósulhasson. Az alkalmazás lehetőséget ad arra, hogy a jegyzeteidet közvetlenül megoszthasd az illetékesekkel, így könnyedén együttműködhetsz csapattagokkal, barátokkal vagy partnerekkel, és közösen dolgozhattok a jegyzeteken, mindenki hozzáteheti a saját gondolatait, ötleteit. Az együttműködés során valós időben láthatjátok a frissítéseket és hozzáférhettek a közös információkhoz.
  5. A OneNote lehetővé teszi a jegyzetek szinkronizálását és felhőalapú tárolását, például a Microsoft OneDrive használatával. Így nem kell attól tartanod, hogy egy apró figyelmetlenség miatt elvesznek a jegyzeteid, mert mentés nélkül léptél ki, vagy bármilyen hiba miatt. A OneNote automatikusan ment mindent, és a felhőalapú tárolás miatt bármikor, bárhonnan hozzáférsz a terveidhez, ötleteidhez.
  6. Az alkalmazás használata során be tudsz illeszteni multimédia elemeket, például képeket, videókat és hangfájlokat egyaránt. Ez rengeteget segít abban, hogy egy alapötletet bármikor bővíthess bármilyen formában, könnyebben megértethesd a többiekkel, hogy mire is gondolsz pontosan.
  7. A OneNote szövegfelismerő funkcióval rendelkezik, amelynek köszönhetően képes arra, hogy a kézírásos vagy nyomtatott jegyzeteket átalakítsa digitális formába. Ha tehát valamit korábban csak gyorsan felírtál vagy lerajzoltál valahova, vagy nyomtatott formában meglévő dokumentumokból szeretnél dolgozni az alkalmazásban, a OneNote segítségével ezeket pillanatok alatt tudod digitalizálni, így már szabadon felhasználhatod, szerkesztheted.
  8. A OneNote-ban a jegyzeteidhez adhatsz címkéket, így kulcsszavakkal megjelölheted őket, vagy éppen kategóriákba rendezheted a könnyebb keresés és áttekintés érdekében. Ez segít abban, hogy gyorsabban megtaláld a jegyzeteid adott részeit, de abban is, hogy egyből átlásd, hogy miről is van szó az adott szekcióban, így általánosságban is könnyebben navigálhatsz a jegyzetek között.
  9. A jegyzetek importálása és exportálása funkció lehetővé teszi, hogy más forrásból is összegyűjthesd a jegyzeteidet (korábban használt appokból, bármilyen dokumentumból vagy fájlból). A saját jegyzeteidet pedig exportálhatod más formátumokba, például PDF-be vagy Word-be, hogy könnyebb legyen az egyes részeket külsősökkel megosztani, vagy éppen kinyomtatni.
  10. Hozzáadhatsz hangjegyzeteket, valamint rögzíthetsz felvételeket is, így előadások vagy meetingeket tudsz közvetlenül rögzítve hozzáadni a jegyzetekhez.

Felejtsd el a folyton eltűnő papírokat, „nemtudomhovamentettem” doksikat!

A Microsoft OneNote tehát egy nagyon sokoldalú és sokféleképpen felhasználható jegyzetelő alkalmazás, ami lehetővé teszi, hogy bárhol, bármilyen helyzetben tud rögzíteni az ötleteidet, gondolataidat, valamint arra is, hogy másokkal együtt dolgozz, gondolkodj rajta.

A jegyzetek az alkalmazáson belül bővíthetők és kidolgozhatók olyan szinten, hogy konkrét projektekké váljanak, amiket már csak meg kell valósítani. Ha egy helyen vannak a jegyzeteid, mindig megtalálod őket – használj egyetlen alkalmazást!

Projektmenedzsment profi szinten

Az ötletelés után a projektjeid megvalósítását se bízd a véletlenre: használd a Microsoft Loop-ot, ami egy kiváló, sok lehetőséget biztosító projektkezelő alkalmazás. A segítségével követhetően, interaktívan tudod megvalósítani a korábban rögzített ötleteidet. Felejtsd el a papírokat, a füzeteket, és az össze-vissza, mindenhová elmentett, különféle dokumentumokat: ideje, hogy bárhol, bármilyen helyzetben rendezetten tudj ötletelni és jegyzetelni, és a millió különféle hely helyett végre mindent ugyanott tárolj a könnyű hozzáférhetőség és az átláthatóság jegyében!