fbpx

Microsoft licenszelési megoldások

Microsoft licenszelési megoldások

A nagyobb szoftver – például Microsoft 365 – előfizetések menete annyira kuszává válhatnak, mint egy sok ezer részes dél-amerikai telenovella. Sokakat éppen ez tántorít el attól, hogy a nagyvállalatok által alkalmazott, ugyanakkor KKV-szinten is elérhető és sikerrel alkalmazható megoldásokat kihasználja.

Tapasztalatunk szerint ilyenkor csomó kérdés kavarog a vállalkozások döntéshozóinak fejében:

  • Nem túl nagy ez a szolgáltatás nekem?
  • Biztosan van rá forrás a költségvetésben?
  • Ha az előfizetés ilyen nehéz, hogy fogjuk ezt bevezetni a folyamatainkba?

Ez az aggodalom üzleti szinten több okból is hátrányokat okoz.

1. Másoknak sem túl nagy

Ha versenytársaidnak megfelelő, akkor valószínűleg neked is használhatóak a Microsoft szolgáltatásai. Ha pedig nem használják, akkor azért érdemes egy lépéssel a konkurencia előtt járnod.

A Microsoft előfizetései rugalmasak, amelyek között biztosan megtaláljuk a neked és vállalkozásodnak legalkalmasabb konstrukciót. A licensz megkötése után segítünk bevezetni a szolgáltatást céges folyamataidba azzal, hogy megtaláljuk a módjait, a mindennapokban hogyan alkalmazhatóak a Microsoft előfizetésed nyújtotta funkciók.

2. A Microsoft licensz jó befektetés

Fontos mérlegelned, hogy a licenszre való kiadást választod, vagy annak a kockázatát, hogy elszalasztod a lehetőséget, hogy versenytársaidat hátrahagyd, vagy felvedd velük a lépést.

A jó licensz befektetés, mert az előfizetéssel, illetve a Microsoft szolgáltatások hatékony alkalmazásával könnyedén mérsékelheted költségeidet. Emellett a Microsoft szolgáltatásai azzal is kitűnnek, hogy rengeteg funkciót lefednek, így egy előfizetéssel csomó más licenszet válthatsz ki.

Ha a bevezetés után meggondolod magad, a Microsoft licenszek próbaidejével elkerülheted, hogy feleslegesen költs egy szoftverre, amelyről kiderült, hogy nem volt a segítségedre.

3. Bízd ránk a piszkos munkát!

Minden változás nehéz, de szakembereink álmukból felkeltve is le tudnak vezetni egy Microsoft előfizetési folyamatot. Az előfizetés menete után sem hagyunk magadra a rengeteg funkcióval és Microsoft-szolgáltatással, segítünk bevezetni azokat, hogy munkatársaid is hatékonyan és magabiztosan tudják kezelni a szoftvereket.

Üzemeltetési szolgáltatásunk részeként neked a Microsoft licenszeddel nem, csak a vállalkozásod profiljába tartozó feladatokkal kell foglalkoznod.

Ismerd meg közelebbről a Microsoft licenszek nyújtotta lehetőségeket!

Szoftver bérleti lehetőségek – Microsoft SPLA

A Smartmind Microsoft szoftver bérleti lehetőségeivel élvezheted a végfelhasználói szabadság minden előnyét.

Ebben a rendkívül rugalmas konstrukcióban a Smartmind viszonteladói, szolgáltatói szerepkörben, KKV-kra szabott díjak mellett teszi elérhetővé vállalkozásodnak a Microsoft nagyvállalati minőségű szoftvereit.

Az alábbi Microsoft szolgáltatásokhoz férhetsz hozzá SPLA konstrukcióban:

  • Windows szerver – Legfeljebb egy fizikai szerver, vagy virtuális szerverek futtatása esetén több virtualizált példány.
  • Exchange szerver – A Microsoft levelező szerverszolgáltatása. Céges emailjeid biztonságban tudhatod az Exchange szervereden.
  • Office szoftverek – A Microsoft Office a Word és az Excel mellett számos hasznos programot tartalmaz, amely céges munkafolyamataid támogatja. Ha projektmenedzsment szoftverre van szükséged, használd a Plannert, folyamataid kezeléséhez pedig a Listset.

Az SPLA költséghatékony

Olyannyira testreszabottan működik a Microsoft SPLA konstrukciója, hogy utólagosan számítjuk fel a díjat az alapján, hogy a szolgáltatásokat milyen mértékben vetted igénybe. Így nincsenek előzetes költségek, nem kell kényszeresen a szolgáltatásokat azért használnotok, “mert ki van fizetve.” Úgy gondoljuk, a Microsoft SPLA szolgáltatásokat azért fogjátok használni, mert ti is érzékelni fogjátok a csomag előnyeit.

Kötetlen és sallangmentes

Bárhol igénybe vehetőek a Microsoft SPLA nyújtotta szolgáltatások, nincsenek helyhez kötve. Emellett szakembereink segítenek felmérni, vállalkozásodnak milyen szolgáltatásokra van szüksége a fejlődés érdekében, így olyan szolgáltatásra nem kötsz szerződést, ami valójában nem a vállalkozásodnak való.

Kockázatmentes

Ha esetleg meggondolod magad, mert nem tetszik a szolgáltatás, vagy menet közben kiderül, hogy nem tudjátok hatékonyan alkalmazni, a próbaidőszaknak köszönhetően anyagi kockázat nélkül mondhatsz le a Microsoft SPLA megállapodásról.

Felkeltette az érdeklődésed a Microsoft SPLA? Vedd fel a kapcsolatot munkatársainkkal!

Felhő alapú Microsoft termékek havi díjasan – Microsoft CSP

A Smartminddal a Microsoft felhő alapú termékeit is igénybe veheted, köszönhetően annak, hogy Microsoft Cloud Service Provider (CSP) vagyunk. Ebben a felállásban velünk, mint szolgáltatásközvetítővel köt szerződést a vállalkozásod.

A szerződés megkötése után neked már semmi teendőd nincs, az ügyintézés további része a mi feladatunk.

A Microsoft CSP konstrukcióban az alábbi szoftverekhez férhetsz hozzá:

  • Office 365 – Office programok – például Word, Excel és még annál is több – naprakész funkciókkal.
  • SharePoint Online – Felhőalapú fájltárolás, ahol munkatársaid a munkavégzéshez szükséges dokumentumokat tárolhatják és érhetik el bármikor, bárhonnan.
  • És még csomó minden…

Ha Office 365-öt használnál, jó helyen jársz

Microsoft CSP-dnél – azaz nálunk – köthetsz szerződést az Office 365-re is. Az Office 365-öt az teszi különlegessé, hogy nem termék, mint például az Office 2019, hanem szolgáltatás. Emiatt az Office 365 felhasználók folyamatosan az Office szoftverek legfrissebb verzióival és funkcióival dolgozhatnak.

Rugalmas konstrukció

A Microsoft CSP licensz szerint utólagosan, a szolgáltatás kihasználtsága alapján számolunk fel díjat. Amennyiben már kötöttél például Microsoft Open licenszet, az kombinálható a CSP-vel – ebben munkatársaink tudnak neked segíteni.

Támogatjuk felhőszolgáltatásaid

A Microsoft CSP lényege, hogy a szolgáltatásközvetítő – esetünkben a Smartmind – támogatja a felhőszolgáltatásaid. Ez azt jelenti, hogy amennyiben kérdésed merül fel vagy rendellenességet tapasztalsz, nem a Microsoft munkatársaira és ügyfélszolgálatára kell hagyatkoznod, hanem szakembereink segítségével háríthatod el a hibákat.

Felkeltette az érdeklődésed a Microsoft CSP? Vedd fel a kapcsolatot munkatársainkkal!

Mennyiségi licensz értékesítés – Microsoft Open

A Microsoft Open, legalább öt számítógépre biztosított mennyiségi licenszeinek kettő fő irányvonala van. Az egyik az Open Value, a másik az Open Value Subscription. A különbség a két konstrukció között a feliratkozás kulcsszóban rejlik.

Az Open Value-t tervezhető költségek mellett használhatod. A három éves szerződés kezdetekor számoljuk fel az első évre szóló licensz díját. A számlázás utána évente történik, szintén a következő egy éves időszakra.

Az Open Value Subscription rugalmasabb, ugyanakkor költséghatékonyabb konstrukció. Vállalkozások számára három éves licensz köthető, amelynek költségét évente utólagosan számlázzuk.

A rugalmasságot ebben az esetben az adja, hogy a számlázott díj mértékét az határozza meg, hogy az aktuális időszakban hány számítógépen használta vállalkozásod az Open Value Subscription keretein belül a Microsoft licenszeket. Például: ha 10 számítógépre vásároltál licenszt, de menet közben a használt számítógépek száma 7-re csökkent, akkor alacsonyabb költségekkel kell számítanod.

Teljeskörű rugalmasság

Akár az Open Value-t, akár az Open Value Subscriptiont választod, a licenszbe kerülő szoftvereket – például Office, Office 365, Windows operációs rendszer, nagyvállalati szoftverek közül Office Professional Plus, Windows Enterprise – te válogatod ki. Csakis azokra a programokra kötsz szerződést, amelyekre szükséged van.

Egyszerű licenszvásárlás

A Microsoft Open licenszvásárlás olyan egyszerű, mint bármilyen más internetes vásárlás – akkor is, ha kiegészítenéd a már megkötött konstrukciódat. Kiválasztod a kívánt szoftvereket, megadod a bankkártya adataidat a fizetéshez és máris használható a licenszed. Ha nem tudod, hogy milyen szoftvereket válassz, vedd fel a kapcsolatot kollégáinkkal!

Nyitott a felhő felé

Ha vállalkozásod hosszú távú elképzeléseiben szerepel, hogy felhő alapú szolgáltatásokat vegyen igénybe, a Microsoft Open konstrukciók kombinálhatóak a felhő alapú szolgáltatásokra, például Microsoft 365-re vonatkozó előfizetésekkel. Ebben is készséggel segítenek kollégáink neked.

Felkeltette az érdeklődésed a Microsoft Open? Keresd munkatársainkat bizalommal!