fbpx

Hálózat kialakítás

Hálózat kialakítás

A vállalkozások léte szinte elválaszthatatlanná vált az internettől. Céges ügyeid az interneten folytatod, munkatársaid interneten kommunikálnak egymással és az ügyfelekkel. Létfontosságú, hogy minden flottul működjön ezen a fronton.

Vállalkozásod saját hálózatával a magad ura lehetsz, ha munkahelyi hálózatról van szó. Persze ha egy bérlemény ad otthont a vállalkozásodnak, akkor lehet, hogy ott már van kialakított hálózat, de nagy valószínűséggel nem az igényeitekre van szabva. Emellett előfordulhat az is, hogy nem nyújt megfelelő védelmet és nem elég megbízható a működése, ami talán rosszabb, mintha egyáltalán nem is lenne munkahelyi hálózatotok.

Ma már a vállalkozások, köztük a tiéd is, vezetékes és vezeték nélküli alternatívák közül választhatnak. Mindkettőnek megvan a maga előnye. A közös mindkettőben az, hogy a saját vállalati hálózatoddal megszünteted vállalkozásod kiszolgáltatottságát.

Ismerd meg közelebbről a vezetékes és a vezeték nélküli hálózat kialakítási szolgáltatásainkat

Vezeték nélküli hálózat

A vezeték nélküli hálózatok a mindennapjainkká váltak. Olyannyira, hogy már nem is lehet elképzelni az otthont és az irodákat Wi-Fi nélkül. A vezeték nélküli hálózatoknak köszönhetően kollégáid okostelefonjai, laptopjai csatlakozhatnak vállalati hálózatodra, de előfordulhat, hogy akár céges partnerek, ügyfelek is hozzáférhetnek a vezeték nélküli hálózatokhoz.

Skálázható

A vezeték nélküli hálózatok egyik legnagyobb előnye, hogy egyszerűen, helyben kötetlenül bővíthetőek. Új eszközök is könnyedén csatlakoztathatóak rá. Látogatók is rácsatlakozhatnak látogatói hozzáféréssel a hálózatra, hogy akár egy prezentációt bonyolítsanak le, vagy az ügyfélszolgálaton sorban állás közben böngésszék az internetet.

Költséghatékony

A vezetékes hálózatokkal szembeni legnagyobb előnye, hogy sokkal alacsonyabb a kialakítás költsége a vezeték nélküli hálózatok esetében. Bővíthetősége ráadásul nem csak egyszerű, hanem rendkívül költséghatékony is, hiszen az újabb eszközök csatlakoztatásához nem szükséges újabb kábelek elvezetése.

Biztonságos

A legkorszerűbb biztonsági szabványoknak megfelelő vezeték nélküli hálózatot alakítjuk ki vállalkozásodnak, hogy akár zárt, akár nyitott – esetleg hibrid – hálózat esetén is biztonságban tudd céged.

Gyártó, akinek az eszközeit használjuk:

  • Unify

Felkeltette az érdeklődésed a vezeték nélküli hálózat kiépítése? Keresd meg munkatársainkat!

Vezetékes hálózat

A vezetékes hálózatok stabil kommunikációs hálózatot biztosítanak a vállalkozásod informatikai eszközei között. A vezeték nélküli hálózatokkal szemben magasabb sebességgel szállítja az adatokat, azonban nehezebben skálázható.

Testreszabható

A vezetékes hálózatok kialakítását alapos tervezés előzi meg a Smartmind esetében. Szakembereink felmérik vállalati igényeiteket, illetve a hálózat környezetének adottságait. Ezek alapján készítik el a vezetékes hálózat tervét, teljesen a vállalkozásodra szabva.

Stabil hálózat

A vezetékes hálózatok napjainkban is a legstabilabb és leggyorsabb összeköttetést nyújtják az internetes eszközök között. Céges számítógépeid kábeles (Ethernet) összeköttetésben állnak az internettel.

Biztonságos

A vezetékes hálózatok nehezebben elérhető végpontokkal bírnak, így a megfelelő biztonsági beállítások mellett a kártevők nem férhetnek hozzá a hálózathoz.

Gyártók, akiknek az eszközeit használjuk:

  • Unify
  • Cisco

Vállalkozásodnak szüksége van vezetékes hálózatra? Vedd fel a kapcsolatot munkatársainkkal!

Vedd fel Velünk a kapcsolatot!