fbpx

Rendszerszintű informatikai audit

Rendszerszintű informatikai audit

A te informatikai rendszered milyen állapotban van? Mit tartalmaz, mi az, amiről talán nem is tudsz? Ki figyeli és tartja karban?

Ahogy egy vállalkozás fejlődik és bővül, az IT-eszközei is megszaporodnak. A cég mindennapi működéséhez, az egyszerű rutinfeladatok ellátásához is egyre több laptop, okostelefon, felhőszolgáltatás, adatbázis, WiFi-kapcsolat, előfizetés kell.

Idővel felbukkannak egymással nem kompatibilis rendszerek, ahol nem megoldott az adatok átmozgatása. Privát eszközök a kollégáknál, amiken nem biztonságosan kezelik a céges adatokat. Hagyatékmegoldások, amik korábbi rutinokból szivárognak a rendszerbe. Biztonsági kockázatok, szűk keresztmetszetek jönnek létre, és olyan sötét foltok, amikre rá sem látunk.

Ahhoz, hogy pontosan tudd, milyen állapotban van a teljes rendszered és egyáltalán mi alkotja azt, egy rendszerszintű, KKV-kra tervezett informatikai auditra van szükség.

Egy ilyen auditból többek között kiderül:

  • Mi az, ami elavult, és fejleszteni kell?
  • Kell-e a rendszert bővíteni, és akadnak-e benne ki nem használt elemek?
  • A hardverek és szoftverek tényleg a céged igényei szerint látják el a feladatukat?
  • A kollégák, alkalmazottak értően és biztonságosan használják-e a rendszert?
  • Vannak-e biztonsági rések, kezelendő kockázatok?
  • Vannak-e fejlesztéssel könnyedén felszámolható szűk keresztmetszetek?

Az audit során a céged érzékeny pontjait elemezzük és kiértékeljük, konkrét javaslatokat, tervet adunk arra, hogyan teheted hatékonnyá és költséghatékonnyá a működését úgy, hogy hosszú távon is biztonságos maradjon.

Ha szeretnéd feltérképezni és precízen működő gépezetté fejleszteni az informatikai rendszered, jelentkezz a KKV-kra szabott rendszerszintű auditunkra, amivel néhány nap alatt rendbe tehetjük az eszközeid, szoftvereid, licenceid!

Vedd fel Velünk a kapcsolatot!